Αρχική>Υγεία>Γενικά> 5 "Μικρά" Θέματα Υγείας που μπορεί να είναι μεγαλύτερα από ό, τι νομίζετε

5 "Μικρά" Θέματα Υγείας που μπορεί να είναι μεγαλύτερα από ό, τι νομίζετε

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙLike

245

Print article Send to a friend Facebook Twitter
 
 
 
 
 
Μήπως έχετε μία μκρή "διαρροή" όταν γελάτε; Μήπως δεν απολαμβάνετε τις ιδιαίτερες στιγμές με τον σύντροφό σας,όπως παλαιότερα;
Ή μήπως όλο και πιο πολύ ξεχνάτε; Θα πρέπει όλα αυτά να τα πείτε στον γιατρό σας ή  να ρίξετε το φταίξιμο στο ότι, απλώς, γερνάτε;
 
Σίγουρα πρέπει να μιλήσετε με τον ιατρό σας. Τα σώματά μας είναι ¨έξυπνα¨ και μάς προειδοποιούν για τα μελλοντικά μεγάλα προβλήματα υγείας, εκ των προτέρων, ώστε να φροντίσουμε για την πρόληψή τους.
 
Ακράτεια ούρων
 
Συμπτώματα: Μπορεί να έχετε μία απρόσμενη "διαρροή" όταν φτερνίζετε, γελάτε, ανασηκώνετε κάτι βαρύ ή ασκείστε. Ή μπορεί να έχετε "ατυχήματα" επειδή η ανάγκη να ουρήσετε γίνεται τόσο επιτακτική και άμεση, ώστε να μην μπορείτε να φτάσετε στο μπάνιο εγκαίρως.
Ένα μικρό γέλιο, ο βήχας ή ακόμη και το βάδισμα μπορεί να οδηγήσουν σε ακράτεια ούρων λόγω στρες, τον πιο κοινό τύπο ακράτειας ούρων στις γυναικες.
 
Γιατί είναι σοβαρή υπόθεση: Η ακράτεια ούρων επηρεάζει την ποιότητα ζωής.
Οδηγεί στον περιορισμό της κοινωνικής σας ζωή, σας αναγκάζει να πηγαίνετε μόνο σε χώρους που βρίσκονται κοντά σε τουαλέτα και τελικά μένετε στο σπίτι.
Μερικές φορές η ακράτεια ούρων είναι ένα σημάδι μιας γενικώτερης κατάστασης της υγείας που χρειάζεται θεραπεία, όπως λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, αρθρίτιδα ή πρόβλημα με τους μύες της πυέλου. Μπορεί επίσης να είναι παρενέργεια ορισμένων φαρμάκων. Συχνά, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και οι σωστές ασκήσεις των μυών της πυέλου βοηθούν.
 
Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας: Μην πανικοβάλλεστε.Ενημερώστε το γιατρό σας για το πρόβλημα της ακράτειας των ούρων σας και εκείνος θα σας συμβουλεύσει για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος.
 
Δυσκοιλιότητα
 
Συμπτώματα: Επισκέπτεστε την τουαλέτα λιγώτερο από τρεις φορές την εβδομάδα; Έχετε σκληρά, ξηρά κόπρανα και παρατηρείτε συχνά αίμα;
 
Γιατί είναι μια σοβαρή υπόθεση: Η δυσκοιλιότητα εκτός από δυσάρεστη είναι και οδυνηρή. Μπορεί να προκαλέσει αιμορροΐδες και άλλες επιπλοκές, μερικές από τις οποίες μπορεί να είναι πολύ σοβαρές, όπως ακόμη και πνευματική σύγχυση σε ηλικιωμένους. Μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι έχετε σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή άλλο πρόβλημα με την εντερική λειτουργία, ή προειδοποιητικό σημάδι ότι η διατροφή σας χρειάζεται περισσότερες ίνες και υγρά ή ότι κάνετε, ίσως, υπερβολική χρήση καθαρτικών.
 
Επικοινωνία με τον γιατρό σας: Μιλήστε του για το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το μπάνιο. Ρωτήστε αν πρέπει να κάνετε κάτι ή να πάρετε κάποιο ασφαλές σκεύασμα  για να βοηθήσετε το έντερό σας.
 
Σεξουαλικά προβλήματα
 
Συμπτώματα: Μπορεί να αντιμετωπίζετε οδυνηρή επαφή, ή να αντιμετωπίζετε προβληματική στύση ή ακόμη και χαμηλή σεξουαλική επιθυμία.
 
Γιατί είναι μια σοβαρή υπόθεση: Τα σεξουαλικά προβλήματα μπορούν να επηρεάσουν τη  σχέση με τον σύντροφό  σας και επομένως την ποιότητα της καθημερινής ζωής σας. Κανείς δεν είναι ποτέ πολύ ηλικιωμένος για να απολαμβάνει μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Τα σεξουαλικά προβλήματα μπορεί επίσης να είναι ένα προμήνυμα για κατάθλιψη, διαβήτη, προβλήματα κυκλοφορίας ή χαμηλά επίπεδα ορμονών ή ότι κάποιο φάρμακο προκαλεί παρενέργειες.
 
Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας: Περιγράψτε συγκεκριμένα εάν το πρόβλημα είναι η  χαμηλή επιθυμία, ο πόνος ή προβλήματα στύσης κατά τη διάρκεια των σεξουαλικών σχέσεων, ή και όλα αυτά.
 
Γιατί δεν αναφέρουν οι περισσότεροι άνθρωποι στον γιατρό τους προβλήματα, όπως η ακράτεια, η δυσκοιλιότητα και οι σεξουαλικές ανησυχίες;
Στο παρελθόν, οι άνθρωποι συνήθιζαν να δέχονται αυτά και άλλα θέματα υγείας ως ένα φυσιολογικό μέρος της γήρανσης. Σήμερα γνωρίζουμε ότι δεν είναι. Είναι θεραπεύσιμα. Ομοίως, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται αμηχανία για να συζητήσουν ένα πολύ ιδιωτικό και ευαίσθητο πρόβλημα με το γιατρό τους. Ωστόσο, όταν σκέφτείτε πώς ένα τέτοιο πρόβλημα υγείας επηρεάζει την καθημερινή σας ζωή και τις σχέσεις σας, και μάλιστα απειλεί την ανεξαρτησία σας, τότε ξεπερνώντας την όποια αμηχανία, θα καταλάβετε ότι αξίζει τον κόπο να ζητήσετε βοήθεια.
 
Κατάθλιψη
 
Συμπτώματα: Μπορεί να αισθανθείτε χαμηλή ενέργεια, ευερεθιστότητα και έλλειψη ενδιαφέροντος για τις δραστηριότητες που κανονικά απολαμβάνετε, καθώς και προβλήματα όρεξης και ύπνου.
 
Γιατί είναι σοβαρή υπόθεση: Η κατάθλιψη καθιστά δύσκολη την καθημερινή ζωή. Οδηγεί επίσης σε παραμέληση της φροντίδας του εαυτού μας- εγκατάλειψη της υγιεινής διατροφής, της άσκησης, ελαχιστοποίηση του ύπνου, ακόμη και διακοπή της λήψης φαρμάκων για υφιστάμενες χρόνιες ασθένειες. Συνήθως, είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι το επίπεδο στρες είναι πολύ υψηλό, ότι ένα φάρμακο  προκαλεί παρενέργειες, ή ότι υπάρχει πολύ μεγάλη θλίψη για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.
 
Επικοινωνία με τον γιατρό σας: Προσπαθήστε να περιγράψετε στον ειδικό τι έχει αλλάξει στην διάθεση και την συμπεριφορά σας, ακόμη και αναφέροντας τις παρατηρήσεις των αγαπημένων και των φίλων σας για σας.
 
                         Diversity Doll Making Kit :  Κατασκευάστε/δημιουργήστε τη δική σας μοναδική
                                                                                         πάνινη κούκλα και χαλαρώστε ... ΄΄χειροτεχνώντας΄΄
 
 
Προβλήματα μνήμης
 
Συμπτώματα: Δυσκολεύεστε να θυμηθείτε ονόματα, ημερομηνίες και άλλα γεγονότα; Έχετε δυσκολία στην εύρεση των κατάλληλων λέξεων όταν μιλάτε ή γράφετε; Έχετε πρόβλημα να συγκεντρωθείτε ή ακόμα και να θυμηθείτε τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια;
 
Γιατί είναι μια σοβαρή υπόθεση: Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν περισσότερη ή λιγώτερη εξασθένηση της μνήμης καθώς μεγαλώνουν, η οποία είναι σε γενικές γραμμές φυσιολογική. Όταν όμως, η εξασθένηση της μνήμης φτάνει στο σημείο να εμποδίζει την ικανότητά σας να φροντίζετε τον εαυτό σας, να ζείτε ανεξάρτητα ή να εκτελείτε καθημερινές συνήθειες ( πχ. οδήγηση αυτοκίνητου) τότε αποτελούν προειδοποιητικό σημάδι προβλήματος υγείας.
 
Επικοινωνία με τον γιατρό σας: Περιγράψτε τα είδη προβλημάτων που έχετε με τη σκέψη και την μνήμη σας. Ζητήστε από τον γιατρό σας να κάνετε όλες τις εξετάσεις που είναι αναγκαίες.
Πηγή : www.hopkinsmedicine.org/health/wellness-and-prevention/
 
                      Περισσότερα σχετικά άρθρα :    Ωριμη ηλικία
 

 

 

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙLike

245

Print article Send to a friend Facebook Twitter

Δεν συλλέγουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα εκτός εάν εσείς επιθυμείτε να μας στείλετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email)
για εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter)