Αρχική>Ποιότητα Ζωής>Εναλλακτικές Θεραπείες> Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία : Ένας Αόρατος Εχθρός με Ορατές Συνέπειες

Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία : Ένας Αόρατος Εχθρός με Ορατές Συνέπειες

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙLike

129

Print article Send to a friend Facebook Twitter

 

 
 
 
 
Προωθώντας την παραγωγικότητα, αλλά και καθιστώντας την άνεση, την διευκόλυνση αλλά και την ευεξία προτεραιότητα, οι εταιρείες μπορεί στην πραγματικότητα να επιδεινώσουν την υγεία των εργαζομένων τους δίνοντάς τους - και ενθαρρύνοντάς τους να χρησιμοποιούν κινητές ηλεκτρονικές συσκευές ( κινητά τηλέφωνα, tablets ακόμη και διάφορες εφαρμογές αυτοβελτίωσης) .
Αυτό δεν αποτελεί παράδειγμα κακών προθέσεων από τη μεριά των επιχειρήσεων, αλλά οδηγεί ακούσια, τους εργαζομένους σε ασθένειες και προβλήματα από δυνάμεις που δεν βλέπουμε και σχετίζονται με τα ασύρματα ηλεκτρονικά μέσα που μας περιβάλλουν.
Αναφέρομαστε συγκεκριμένα σε Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία (EMF), τα οποία βομβαρδίζουν το σώμα μας και διαπερνούν το μυαλό μας χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.
Εξ ου και το παράδοξο σχετικά με την επαγγελματική άνεση :
Οι ίδιες οι συσκευές που απαλλάσσουν τους εργαζόμενους από τη συνεχή φυσική παρουσία  στα γραφεία τους - και επιτρέποντάς τους να μιλούν για τις εργασίες τους ακόμη και καθώς περπατούν έξω στο δρόμο, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χρόνο - είναι οι ίδιες αυτές συσκευές που μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία τους. Πιο ειρωνικό είναι η εικόνα του εργαζόμενου που χρησιμοποιεί ένα smartphone για να παρακολουθεί και βελτιώνει την υγεία του, ενώ ταυτόχρονα αισθάνεται άρρωστος ακόμη και που βάζει στο αυτί του το κινητό του, από την υπερβολική πλέον χρήση.
Οι μόνιμοι πονοκέφαλοι και η ναυτία από τις οποίες πολλοί υποφέρουν, μπορεί να έχουν σαν αίτια τα Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία (EMF) που μας περιβάλλουν.
 
Το ερώτημα που πρέπει να θέσουμε είναι το εξής:
Πώς μπορούμε να χρησιμοποιούμε μεν την τεχνολογία, ιδίως στην εργασία μας, αλλά και να είμαστε ασφαλείς από τις παρεμβολές από το EMF;
Η απάντηση ξεκινάει με την πλήρη γνώση των κινδύνων από το EMF. Και εδώ οι ερευνητές καλούνται με τη συνεργασία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, να μελετήσουν ,πλήρως, τους κινδύνους και να προτείνουν μέτρα, που θα είναι προς όφελος των εργαζομένων, αλλά και της παραγωγικότητας επίσης. ?λλωστε κάθε μέτρο περιφρούρησης της υγείας των εργαζομένων προάγει και την παραγωγικότητα της επιχείρησης.
Όσο περισσότερο κατανοούμε τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία από EMF, τόσο πιο πρόθυμοι θα είμαστε να προφυλαχτούμε από αυτήν την απειλή.
Η εκπαίδευση είναι, λοιπόν, απαραίτητη σε αυτήν την προσπάθεια.
Οι εργοδότες πρέπει να ενημερώνουν τους υπαλλήλους τους για το θέμα αυτό.Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι οι εργαζόμενοι θα κλείσουν τα κινητά τους τηλέφωνα και τους φορητούς υπολογιστές.
Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σχετικά με το EMF.
Πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό που φαίνεται ασφαλές δεν είναι απαραίτητα ασφαλές. Οτι η επίτευξη ενός υγιούς περιβάλλοντος εργασίας οδηγεί και σε καλύτερα παραγωγικά αποτελέσματα.
Πάνω απ 'όλα, η ευεξία ξεκινά με την επίγνωση των κινδύνων.
Και δεν υπάρχει κανένα πιο πρόσφορο μέρος για αυτό από ό,τι ο χώρος εργασίας.
 
 
                    Πηγή :   https://www.corporatewellnessmagazine.com/

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙLike

129

Print article Send to a friend Facebook Twitter

Δεν συλλέγουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα εκτός εάν εσείς επιθυμείτε να μας στείλετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email)
για εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter)