Αρχική>Ποιότητα Ζωής>Εναλλακτικές Θεραπείες> Πόνος στην πλάτη; Οσφυαλγία; Εναλλακτικές μέθοδοι για πρόληψη και αντιμετώπιση

Πόνος στην πλάτη; Οσφυαλγία; Εναλλακτικές μέθοδοι για πρόληψη και αντιμετώπιση

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙLike

164

Print article Send to a friend Facebook Twitter

 

 
 
 
 
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά  τον πόνο στην πλάτη. Πάνω από το 80% των Αμερικανών βιώνει τουλάχιστον ένα επεισόδιο πόνου στην πλάτη κατά τη διάρκεια της ζωής τους και σχεδόν 1 στους 4 εργαζόμενους αναφέρει,ότι η οσφυαλγία αποτελεί τον βασικό λόγο αναζητησης πρωτοβάθμιας φροντίδας.  
Παρά την σημαντική πρόοδο στα φαρμακευτικά προϊόντα, τις ενέσεις και τις χειρουργικές επεμβάσεις στη σπονδυλική στήλη, ο πόνος στην μέση εξακολουθεί να αυξάνεται και τα έξοδα ασφάλισης υγείας για τη θεραπεία του συνεχίζουν να αυξάνονται.
Επειδή ο πόνος χαμηλά στην πλάτη εμφανίζεται συχνά με μαζί με άλλα συμπτώματα, όπως η κατάθλιψη και η χρόνια κόπωση, το κόστος για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες είναι πολύπλευρο, επηρεάζοντας τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική ζωή.
Παρά τις αυξημένες χειρουργικές επεμβάσεις, τα συνταγογραφούμενα παυσίπονα και τις ιατρικές δαπάνες, η έρευνα δεν διαπιστώνει  επιτυχή αποτελέσματα  στους ασθενείς. Στην πραγματικότητα, εξακολουθεί να είναι πιθανό η αναπηρία και ο πόνος να συνεχιστούν και μετά τη χειρουργική επέμβαση.
Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ορισμένοι ασθενείς χρειάζονται πιο σύνθετες και επεμβατικές μεθόδους θεραπείας, ένα σημαντικό ποσοστό των ασθενών υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις που δεν δικαιολογούνται και πολλές φορές ενοχοποιούνται για  περισσότερη βλάβη αντί για την επιδιωκώμενη μακροπρόθεσμη ωφέλεια.
 
Πώς μπορούμε, λοιπόν, να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τον πόνο στην πλάτη και να βελτιώσουμε τις επιβλαβείς επιπτώσεις του στην υγεία και την ευεξία, στο χώρο εργασίας;
Μια μελέτη του 2015 στο Acta Neurochirurgica διαπίστωσε ότι οι εναλλακτικές μη χειρουργικές μεθόδοι ήταν πιο αποτελεσματικές στις περισσότερες περιπτώσεις ασθενών. 
Κατ΄ αρχήν το ελάχιστο που απαιτείται να γίνει :
Οι γιατροί πρωτοβάθμιας περίθαλψης χρειάζονται περισσότερη εκπαίδευση για τη διαχείριση του πόνου και μεγαλύτερη συνεργασία με σχετικούς ειδικούς, όπως φυσιοθεραπευτές, χειροπράκτες, βελονιστές, φορείς συμβούλων συμπεριφοράς και υγείας. Οι παραδοσιακές θεραπείες για τον  πόνο στην πλάτη και την μέση περιλαμβάνουν διαγνωστική απεικόνιση, εγχύσεις στη σπονδυλική στήλη και χειρουργικές επεμβάσεις.
 Οι ομάδες των ειδικών φυσιάτρων, με εξειδικευμένη κατάρτιση στην αντιμετώπιση των πόνων, βλέπουν ότι σημαντική διαρκής βελτίωση στον πόνο της μέσης επιτυγχάνεται μόνο μέσα από ολοκληρωμένα  προγράμματα φροντίδας για ασθενείς.
Η συμπεριφορική θεραπεία, η χειροπρακτική, η φυσική θεραπεία, η άσκηση και ο βελονισμός προωθούνται ως αποτελεσματικές λύσεις για τη διαχείριση του πόνου, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν και τον χρόνιο πόνο.
Μια συνεργατική προσέγγιση στη φροντίδα της σπονδυλικής στήλης, που περιλαμβάνει μια ποικιλία επιλογών μη χειρουργικής θεραπείας, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης και της κίνησης, γίνεται γρήγορα η πιο αποδοτική επιλογή με καλύτερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.
Τα ολοκληρωμένα μοντέλα φροντίδας είναι καλύτερα για την αντιμετώπιση όλων των πτυχών της εμπειρίας του πόνου ενός ατόμου και βοηθούν τους ασθενείς να αποφύγουν αναποτελεσματικές θεραπείες. Οι θεραπείες οσφυαλγίας πρέπει να επικεντρώνονται στα διακριτά συμπτώματα και τις ανάγκες κάθε ασθενούς.
Στο μέλλον και ιδιαίτερα στις αναπτυγμένες χώρες, η ευεξία στην καθημερινή ζωή και στον χώρο εργασίας θα εξαρτηθεί και από τις νέες ολοκληρωμένες μεθόδους πρόληψης και θεραπείας για τον πόνο στην πλάτη και την μέση.
 
Πηγή : https://www.corporatewellnessmagazine.com/features/innovating-low-back-pain-management-workplace/  
 
 
                                                 Γνωρίζετε την απόλυτη γυναικεία φροντίδα;
 

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙLike

164

Print article Send to a friend Facebook Twitter

Δεν συλλέγουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα εκτός εάν εσείς επιθυμείτε να μας στείλετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email)
για εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter)