Αρχική>Ομορφιά-Αισθητική>Αισθητική Δερματολογία> "Σκέφτομαι να κάνω ένα BOTOX. Πότε πρέπει να γίνει και τι πρέπει να προσέξω;"

"Σκέφτομαι να κάνω ένα BOTOX. Πότε πρέπει να γίνει και τι πρέπει να προσέξω;"

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙLike

429

Print article Send to a friend Facebook Twitter

 

Δρ. Κορίνα Τζίμα
Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος
Ειδ. Δερματοχειρουργός
 
 Η χρήση του Botox έχει τα τελευταία χρόνια μπει στις ζωές μας, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσφεύγουν στη μέθοδο αυτή για την αντιμετώπιση των ρυτίδων του προσώπου και του λαιμού τους, με αποτέλεσμα το Botox να αποτελεί σήμερα τη Νο1 σε ζήτηση μέθοδο στα πλαίσια της Αισθητικής Δερματολογίας.
Το γνωστό σε όλους μας Botoxμπλοκάρει στην περιοχή που ενίεται τη διέγερση του μυ από τα περιοχικά νεύρα από τα οποία νευρώνεται, με συνέπεια να περιορίζεται η κινητικότητα του μυός και ο σχηματισμός των «δυναμικών» ρυτίδων, που δημιουργούνται στο δέρμα από τη σύσπασή του. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας από την ημέρα της εφαρμογής, όπου και αρχίζουμε να βλέπουμε προοδευτικά τη χαλάρωση των συσπάσεων και τη σταδιακή εξαφάνιση των ρυτίδων. Ακριβώς στη μία εβδομάδα ο γιατρός σας ελέγχει το αποτέλεσμα έτσι ώστε να προβεί σε επιπλέον εφαρμογή εάν χρειάζεται στις μυικές ομάδες, προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη αισθητικά εικόνα του προσώπου ή και του λαιμού.
Το Βοtοx επιτυγχάνει το μέγιστο της δράσης του στην 30η μέρα μετά την εφαρμογή του, ενώ στην πορεία του χρόνου η πρωτεΐνη αυτή αποδομείται με αποτέλεσμα να επανέρχεται η πλήρης σύσπαση του μυός και να απαιτείται επανάληψη της εφαρμογής στους 4-6 μήνες για τη διατήρηση του αποτελέσματος. Το Βοtox αποτελεί ένα ασφαλές φάρμακο, του οποίου η δράση υποχωρεί άμεσα με τη διακοπή του, χωρίς να  προκαλεί μόνιμη «παράλυση» των μυών όπως πολλοί ασθενείς φοβούνται.
Ασφαλώς όμως, η εφαρμογή του θα πρέπει να αποφασιστεί σε συνεργασία με τον ιατρό σας , ο οποίος με βάση το ιατρικό σας ιστορικό θα αποφασίσει αν είστε υποψήφια για την αισθητική αυτή μέθοδο, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίνεται τα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά την εφαρμογή του Botox αποφεύγοντας την άσκηση πίεσης, το σκύψιμο, αλλά και την έκθεση σε έντονη ζέστη στις περιοχές των ενέσεων, προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα.

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙLike

429

Print article Send to a friend Facebook Twitter

Δεν συλλέγουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα εκτός εάν εσείς επιθυμείτε να μας στείλετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email)
για εγγραφή στο ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter)